آگاهی از برند + ۳ راهکار عملی برای افزایش آن

پوستر آگاهی از برند

فهرست

آگاهی از برند یا همان Brand Awareness از جمله مفاهیم بسیار مهم در صنعت تبلیغات است. این آگاهی برند است که به کسب و کارها در جذب سرنخ‌ها (Lead) کمک می‌کند و در نهایت باعث می‌شود تا یک مشتری خلق شود. برای اینکه بتوانید در صنعت مارکتینگ و تبلیغات کارهای جدی انجام دهید و کسب و کار خود را به یک بیزینس سودده تبدیل کنید، قبل از هر چیزی باید مشتریان را از برندتان و کاری که انجام می‌دهید، آگاه کنید. در این مقاله از وب سایت اسمارتیز می‌خواهیم در مورد همین موضوع با شما صحبت کرده و به نکاتی بپردازیم که برای موفقیت در این مسیر، حتماً به آنها نیاز خواهید داشت؛ پس تا پایان با ما همراه باشید.

آگاهی از برند چیست؟

مطابق معمول، از همان ابتدا می‌خواهیم برویم سراغِ اصل ماجرا و ببینیم که Brand Awareness چیست؟‌ در دنیای تبلیغات، آگاهی برند یعنی اینکه مشتریان بالقوه‌ی شما چقدر با شما آشنا هستند و چقدر شما و کسب و کارتان را می‌شناسند.

با توجه به اینکه افراد تنها در صورتی‌ به مشتریان شما تبدیل می‌شوند که شما را بشناسند، یعنی افراد از کسب و کارهایی که نمی‌شناسند، خریدی انجام نمی‌دهند، بنابراین این موضوع می‌تواند پاشنه‌ی آشیل تمامی کسب و کارها تبدیل شود. به عبارت دیگر و به بیانِ خیلی ساده، Brand Awareness به فروش محصولات شما کمک می‌کند.

آگاهی از برند می‌تواند شاخه‌های مختلفی داشته باشد. اولین مفهومی که پس از شنیدن Brand Awareness در ذهن افراد جای می‌گیرد، آگاهی از نامِ برند است. اما واقعیت این است که انواع مختلف دیگری از این مسئله وجود دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

انواع مختلف آگاهی برند

انواع مختلف آگاهی از برند

همان‌طور که عنوان شد، آگاهی برند می‌تواند در شاخه‌های مختلفی اتفاق بیفتد. در ادامه به مهم‌ترین این شاخه‌ها اشاره می‌کنیم:

آگاهی از نام برند

شاید ساده‌ترین نوع آگاهی برند، آگاهی از نامِ آن باشد. آگاهی از نام برند یعنی اینکه شما نامِ آن کسب و کار یا محصول آن را می‌شناسید. مثلاً شما نامِ چی‌توز موتوری را می‌شناسید. این یعنی فقط باذکر نام و بدونِ اینکه توضیحاتی در خصوص خودِ محصول بدهیم، شما می‌دانید که در مورد کدام محصول تجاری صحبت می‌کنیم.

آگاهی از نماد برند

بعضی وقت‌ها هم پیش می‌آید که شما نماد یا همان لوگویِ برند را می‌شناسید. این موضوع هم نوع دیگری از آگاهی برند است. نمونه‌های این مسئله هم بسیار زیاد است. مثلاً وقتی نماد کوکاکولا را می‌بینید، باز هم بدون اینکه در مورد خود آن محصول صحبتی کنیم، می‌دانید که در مورد نوشیدنی حرف می‌زنیم.

آماده‌ی متحول کردن کسب و کارتان هستید؟

هر کسب و کاری به مشاوره نیاز دارد. با آخرین تکنیک‌های تحول در کسب و کار آشنا شوید

آگاهی از شعار برند

برندهای معروف برای خودشان یک شعار دارند. بعضی وقت‌ها سیاستِ تیم مارکتینگ به‌گونه‌ای است که سعی دارند تا این شعار را در ذهن مخاطب ماندگار کنند. حُسنِ ماندگاری شعار در ذهن مخاطب این است که این شعار می‌تواند در بین مردم به‌سادگی جابجا شود و به‌عنوان یک روش برای بازاریابی ویروسی عمل کند.

مثلاً وقتی شما نیمه‌ی دوم جمله‌ی « …، انتخابی مطمئن» را می‌خوانید، حتماً می‌دانید که این شعار، مربوط به برند «بوتان» است؛ تازه احتمالاً همین شعار را هم به‌صورت آهنگین در ذهنتان می‌خوانید! این همان آگاهی برند با استفاده از شعار است.

علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد، همچنین می‌توان از «آگاهی از شخصیت» و همچنین «ارزش» برند، به‌عنوان نمونه‌های دیگری از شیوه‌های Brand Awareness اشاره کرد.

چرا آگاهی برند اهمیت دارد؟

چرا آگاهی از برند اهمیت دارد؟

آگاهی از برند معمولاً اولین فازی است که در تبدیل مخاطب به مشتری طی می‌شود. اما دلیلِ اهمیت این موضوع، فقط فروش نیست. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایای آگاهی برند اشاره می‌کنیم:

آگاهی از برند باعثِ افزایش فروش می‌شود

اولین نکته‌ی مهمی که آگاهی از برند برای کسب و کارها به همراه دارد، افزایش فروش است. مشتریان هنگامی که از برند شما آگاهی پیدا کردند، کم کم به آن اعتماد می‌کنند و هنگامی که قصد خرید محصول یا خدمات دارند، در ذهنشان نامِ برند شما را مرور می‌کنند.

این مسئله مهم‌ترین هدفی است که تمامی کسب و کارها تجاری به آن فکر می‌کنند. مابقی مواردی هم که در ادامه عنوان می‌شود، در واقع نهایتاً به همین هدف منتهی می‌شود.

آگاهی برند باعث کاهش هزینه‌های تبلیغات می‌شود

معمولاً هزینه‌های تبلیغات یک بیزینس، مهم‌ترین و سنگین‌ترین هزینه‌هایی است که کسب و کارها مجبور به پرداخت آن هستند. اما Brand Awareness می‌تواند این هزینه‌ها را کاهش دهد. چرا که وقتی برند شما مشهور شد، نیاز کمتری به تبلیغات با هزینه‌های سنگین برای فروش محصولات وجود دارد. در واقع این برندِ شما است که برایِ شما می‌فروشد!

آگاهی از برند، مشتریان وفادار تولید می‌کند

در صورتی‌که بتوانید برندِ خودتان را در ذهن مخاطب ماندگار کنید و البته همچنان مسیرِ برندینگ کسب و کارتان را هم به‌درستی طی کنید، می‌توانید امیدوار باشید که مشتریان قبلی‌تان به مشتریان وفادار تبدیل می‌شوند.

با توجه به اینکه مهم‌ترین هدفِ کسب و کارها در جذب مشتری، تبدیل کردن مشتریان قبلی به مشتریان وفادار است، می‌توان نتیجه گرفت که Brand Awareness می‌تواند باعثِ رسیدن به این هدف ایده‌آل برای شما شود.

آگاهی از برند، شما را متمایز می‌کند

یکی از استراتژی‌های کلیدی کسب و کارها که به‌خصوص در دوران رشد مورد استفاده قرار می‌گیرد، استراتژی تنوع و تمایز است. در این استراتژی شما باید خودتان را نسبت به رقبایتان متمایز کنید تا بتوانید بازار بزرگ‌تری را به‌دست آورید. آگاهی برند در کسب این هدف نیز به شما کمک می‌کند.

تمایز از رقبا با استفاده از آگاهی برند، هنگامی اثرِ خودش را بیشتر نشان می‌دهد که مشتری در انتخابِ چند برند برایِ خرید یک محصول یا خدمات تردید دارد. آمارها نشان می‌دهد که در این مواقع، معمولاً خریداران محصول یا خدماتی را می‌خرند که برندهای آشنا آن را ارائه کرده باشند؛ حتی اگر قیمتِ آنها بیشتر باشد.

چه عواملی در Brand Awareness مؤثرند؟

چه عواملی در آگاهی از برند مؤثرند؟

حالا بیایید ببینیم عوامل مؤثر در Brand Awareness کدامند؟ ابتدا باید این عوامل را بشناسیم و سپس در گام بعدی ببینیم که از چه راهکارهایی می‌توان برای افزایش آگاهی برند استفاده کرد:

تکرار پیام برند

اولین عاملی که می‌تواند باعث افزایش آگاهی از برند شود، تکرار پیام است. آمارها نشان می‌دهد که پیام شما باید ۷ بار به گوشِ مخاطب برسد تا برندتان در ذهن او ماندگار شود. به‌عبارت دیگر هر چه پیام برند بیشتر و البته با روش‌های متنوع‌تری تکرار شود، احتمال یادآوری و شناخت آن هم بیشتر می‌شود.

اهمیت به تجربه‌ی مشتری

عامل مهم دیگری که می‌تواند باعثِ افزایش آگاهی برند شود، مسئله‌ی تجربه‌ای است که مشتریان شما در خریدهای قبلی‌ خود از برند شما دارند. مثلاً اگر شما تولید کننده‌ی پوشاک باشید اما تی‌شرت‌هایی که عرضه می‌کنید پس از شستشوی اول، در اصطلاح آب برود، قطعاً آن مشتری را از دست داده‌اید.

نکته‌ی مهم دیگر هم این است که در این مواقع، همان‌طور که مشتری می‌تواند برای شما مشتریان دیگری بیاورد، نارضایتی از تجربه‌ی قبلی هم به همان اندازه می‌تواند برایِ شما خطرناک باشد و باعث شود تا مشتریان بعدی‌تان را هم از دست بدهید.

ارتباط هدفمندِ عاطفی با مخاطب

اگر برند شما بتواند با مشتریان خود ارتباط عاطفی دقیق و بر اساس اصول برقرار کند، حتماً در آگاهی برند تأثیر بالایی خواهد داشت. یکی از نمونه‌های موفق این موضوع هم جان اسنک است. این برند که در حوزه‌ی محصولات غذایی فعالیت دارد، با شیوه‌ی خاصی با مخاطبینِ خود ارتباط برقرار می‌کند و همین مسئله باعث شده است تا برندِ خود را در بین مخاطبین هدف، بیشتر ماندگار کند.

۳ راهکار عملی برای افزایش آگاهی از برند

۳ راهکار عملی برای افزایش آگاهی از برند

پس از طرح همه‌ی این مسائل، حالا نوبت این است که راهکارهای عملی برای افزایش Brand Awareness را هم بررسی کنیم. در ادامه به مهم‌ترین و عملی‌ترین این راهکارها اشاره می‌کنیم:

استفاده از تبلیغات هدفمند

اولین راهکار برای افزایش Brand Awareness، تبلیغات است. البته باید توجه داشته باشید که تبلیغات ممکن است سبب افزایش آگاهی برند شود، اما قطعاً باید در ادامه نیز موضوعات مختلف و مهم دیگری را هم مدنظر داشته باشید تا آگاهی به وجود آمده، ماندگاری داشته باشد.

بازاریابی محتوا

این روزها همه‌ی افرادی نیاز به محصول یا خدماتی دارند، از اینترنت برای جستجو و خرید استفاده می‌کنند. بنابراین بازاریابی محتوایی می‌تواند راهکار بعدی شما برای افزایش آگاهی برند باشد. بنابراین یک برنامه‌ی دقیق و با استراتژی مناسب برای تولید محتوای جذاب و ارزشمند، چه در فضای وب سایت خود و چخه در فضای سوشال مدیا داشته باشید تا آگاهی برند شما از این طریق نیز افزایش پیدا کند.

روابط عمومی قدرتمند

شما قرار است برندتان را به افراد مختلف و در واقع جامعه‌ی هدفتان معرفی کنید. بنابراین نحوه‌ی ارتباط با آنها برای رسیدن به این هدف، اهمیت بسیار زیادی دارد. نکته‌ای که به‌عنوان نتیجه‌ی این جمله می‌توان به آن پرداخت، این مسئله است که آگاهی برند، جز با ایجاد ارتباط قوی و قدرتمند با مخاطب به‌دست نمی‌آید و راهکار این مسئله هم روابط عمومی مؤثر است.

چطور آگاهی از برند را افزایش دهیم؟

چطور آگاهی از برند را افزایش دهیم؟

ممکن است شما همه‌ی مواردی را هم که تا این قسمت برای افزایش آگاهی از برند عنوان شد، انجام دهید اما ندانید که آیا تمام این کارها اثری هم داشته است یا نه؟ اینجا است که باید روشی برای اندازه‌گیری آگاهی برند وجود داشته باشد.

اگر چه روش دقیق و کمی برای رصد میزان افزایش آگاهی برند وجود ندارد، اما با چند راهکاری که در ادامه به آنها می‌پردازیم، می‌توان تقریباً تعیین کرد که چقدر به هدف خود نزدیک شده‌اید:

نظرسنجی

اولین ساده‌ترین روشی که می‌توان از آن برای رصد میزانِ افزایش Brand Awareness انجام داد، نظرسنجی است. اصولاً نظرسنجی خیلی از مواقع می‌تواند به ما در تحلیل‌های مختلف کمک کند. در این نظرسنجی‌ها می‌توان از مخاطبین پرسید که چقدر با برند شما آشنا هستند، چقدر نشان یا همان لوگوی شما را می‌شناسند و یا حتی چقدر از ارتباط عاطفی ایجاد شده بین شما و برندتان رضایت دارند.

تحلیل‌ میزان جستجوی برند

اولین اثری که آگاهی از برند روی کسب و کار شما می‌گذارد، افزایش نرخِ جستجوی کاربران است. بنابراین در صورتی‌که بتوانید میزانِ جستجوی نام برندتان را در مدیوم‌های مختلف، از گوگل گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و … رصد کنید، در نهایت می‌توانید متوجه شوید که آیا اقدامات شما برای آگاهی برند مؤثر بوده است یا نه.

رصد فضای مجازی

خیلی از برندها در همین فضای مجازی بوده که اعتبارشان را به‌دست آورده‌اند؛ خیلی‌های دیگر هم در همین فضا اعتبار از دست داده و نابود شده‌اند. بنابراین رصد فضای مجازی با استفاده از ابزارهای مختلفی که در این زمینه وجود دارد، یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که می‌توانید از آن برایِ افزایش Brand Awareness استفاده کنید.

میزان مراجعه‌ی مشتریان

سنگِ محک دیگری که می‌تواند شما را به این نتیجه برساند که آیا کارهایی که برای افزایش آگاهی از برند انجام داده‌اید، مؤثر بوده‌اند یا نه، میزان مراجعه‌ی افراد و مشتریان جدید به کسب و کارتان است. مثلاً اگر وب سایتی دارید، میزان ثبت‌نام‌های جدید در آن می‌تواند معیار مناسبی باشد که آیا کارهایی که برای آگاهی برند انجام داده‌اید، به‌اندازه‌ی کافی مؤثر بوده است یا نه.

به کسب و کارتان موشک ببندید!

تکنیک‌های مشاوره، سوخت موشک کسب و کار شماست. همین حالا مشاوره را شروع کنید!

کلامِ آخر

آگاهی از برند عامل بسیار مهمی است که در موفقیت کسب و کار شما نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. در واقع فروش برای کسب و کارتان موقعی کلید می‌خورد که برندتان بین مردم شناخته شده باشد. در این مقاله از وب سایت اسمارتیز در مورد همین مسئله با شما صحبت کرده و به نکاتی پرداخته‌ایم که می‌تواند به شما در رسیدن به این هدف کمک کند.

سؤالاتی که ممکن است در ذهنتان باشد

آگاهی از برند (Brand Awareness) به میزان شناخته شدن برند کسب و کار در بین مخاطبین اشاره دارد.

با توجه به اینکه فروش محصول یا خدمات تولیدی یک برند تنها در مواردی اتفاق می‌افتد که آن برند در بین مخاطبین معروف شده باشد، آگاهی برند را می‌توان به‌عنوان نقطه‌ی شروع فروش محصول یا خدمات کسب و کار معرفی کرد.

برای افزایش آگاهی برند می‌توان از روش‌های مختلفی مانندِ استفاده از تبلیغات هدفمند، بازاریابی محتوا و همچنین استفاده از پتانسیلِ شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد.

مطالب دیگر

دنیایی از اطلاعات برایِ شما… تا از دنیای بازاریابی عقب نمانید!